Головна ЗМІ про нас Преса Керівник "Теплокомуненерго" розповів, чому затримують зарплату працівникам

Керівник "Теплокомуненерго" розповів, чому затримують зарплату працівникам

Інтернет-сайт «firtka.if.ua» 05.11.2019 - 14:56

Log F 2005

Як раніше повідомляла Фіртка, вчора працівники теплового району «Дорошенка», що в Івано-Франківську, почали страйкувати через невиплачену зарплату.

За словами працівників, їм боргують зарплату за два місяці. Або платять її частинами по 25-30%.

DSC 02000 0511

Як повідомив у коментарі Фіртці директор ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Євген Герасименко, вчора працівникам виплатили аванс у розмірі 30%.

На цьому тижні планують виплатити решту заробітної плати за вересень. За жовтень ще не пройшло нарахування, його обіцяють провести до кінця тижня.

"Тому затримка за вересень є, але я думаю, на цьому тижні це буде вирішено. Затримують зарплату через те, що у залишку коштів для внутрішніх потреб Теплокомуненерго після розщеплення є лише 8%. Решта покриває оплату за газ. Тому тут потрібна допомога міста, яке нам і допомагає", - розповів Герасименко.

Щодо премій, про які сьогодні розповів міський голова, Герасименко додав, людей преміюватимуть за заслуги, а не за «розуміння».

Очільник підприємства зазначив, випадок страйкування працівників одиничний. За його словами, працівникам неодноразово пояснювали, у зв'язку з чим затримується заробітна плата.

«Але я також розумію людей, у них є сім’ї, діти, потрібно комунальні сплати проводити. Я виїжджав неодноразово на райони, багато людей дійсно ставляться з розумінням. У випадку, коли люди звертаються до мене безпосередньо із заявою, якщо щось терміново – ми заробітну плату виплачуємо першочергово. Таких заяв є дуже багато», - пояснив очільник "Івано-Франківськтеплокомуненерго".

станом на 01.10.2019