Головна ЗМІ про нас Преса У Франківську дві котельні перейшли на біопаливо

У Франківську дві котельні перейшли на біопаливо

Інтернет-сайт «versii.if.ua» 28.11.2019 – 11:38

Ver 2810

В котельні, що розташована на вулиці Мазепи, 142а, вже не один рік надійно працює котел, що виробляє теплову енергію від спалювання деревинної сировини.

Із настанням більш холодної погоди керівництво підприємства прийняло рішення про планове переключення в роботу цього котлоагрегату замість газових котлів. Це дасть можливість ощадливого використання високовартісного природного газу на цій котельні, інофрмує пресслужба теплокомуненерго.

gas 2811

Потужність котла 1000 КВт. Всі конструкторські розробки з автоматизації паливоподачі деревинної тріски розробили і впровадили спеціалісти підприємства. Котел на деревинній сировині (деревинна тріска) запрацював 27 листопада.

Усі газові котли, що працювали дотепер у штатному режимі, було вимкнено, і увесь обсяг робіт щодо забезпечення тепловою енергією абонентів взяв на себе котел на альтернативному виді палива.

Перед тим на біопаливі запрацював котел на вулиці Медична, 17-А. Ця котельня забезпечує тепловою енергією обласний державний онкологічний диспансер і обласну психоневрологічну лікарню № 3. Тут при незначних плюсових температурах економічно доцільно для подачі теплової енергії використовували сучасні італійські газові котли «RIELLO», на яких плавно можна регулювати температуру теплоносія відповідно до температури зовнішнього середовища.

Лише з настанням сильних морозів на допомогу будуть частково підключатися газові котли.

станом на 01.11.2019